Sveikata: Šiame glotnutyje karaliauja antiena (net 23%, o 55,5% jos sultinys). Mitybos specialistų teigimu, iš visų paukštienos rūšių, antiena yra viena ekologiškiausių, nes didelę ančių raciono dalį sudaro šakniastiebiai ir žolelės. Antienoje yra kai kurių naudingų maistinių medžiagų esančių raudonoje mėsoje (pavyzdžiui, geležies), bet joje yra mažiau sočiųjų riebalų. Antienos pagrindinis privalumas – Omega-3 riebalų gausa, didelis vitamino D kiekis, kuris padeda šuns organizmui pasisavinti kalcį, stiprina imunitetą, gerina raumenų ir kailio būklę.
Ryšio kūrimas su augintiniu: žygiai kartu su augintiniu ne tik padeda fiziškai išsikrauti, bet ir sukurti daug gražių akimirkų kartu! Glotnutis bus puikus apdovanojimas šuniui įveikus žygį, kuris jį atgaivins (nešantis jį šaltkrepšyje) ir padės atgauti jėgas po fizinio krūvio.
Ar žinojote?: Kuo skiriasi jūsų ir gyvūno skonio pojūčiai? Žmogus turi net 18 kartų daugiau skonio receptorių nei šuo! Vis dėlto, šunys turi vieną receptorių, kurio neturime mes – jis skirtas ragauti tik vandenį ir yra liežuvio gale, todėl vanduo jiems nėra beskonis. Taigi, jeigu jūsų šuo atsisako arba vangiai laka vandenį, siūlome jį pagardinti glotnučiu – jis taps puikiu stimuliuojančiu priedu geriamajame vandenyje.
Talpa: 250 ml.
Sudedamosios dalys
Sudėtis: mėsos sultinys iš vandens ir antienos (55,5%), antiena (23%), moliūgas (6,3%), morkos (6,3%), cukinijos (6,3%), kriaušės (1,3%), avietės (0,6%), sėmenys (0,6%), čiobreliai (0,2%).
Analitinės sudedamosios dalys: gryni baltymai (4,2%), gryni riebalai (2,6%), gryni pelenai (0,5%), gryna ląsteliena (0,5%), vanduo (90,3%).
Vartojimo rekomendacijos
Glotnutis yra universalaus naudojimo produktas, kuris puikiai paįvairins šlapianosio draugo mitybos racioną. Yra net keli glotnučio panaudojimo būdai:
Įpilti į šuns valgymo dubenėlį kaip skanėstą tarp maitinimų
Pagardinti sausą maistą ant jo užpilant glotnutį
Užšaldyti ir duoti skanauti kaip ledus
Užpilti ant laižymo kilimėlio
Iškepti pyragą ar skanėstus šuniui
Pasiimti į ilgesnę kelionę ar atostogaujant kaip užkandį
Nesvarbu, kurį panaudojimo būdą pasirinksite, prieš atidarant glotnutį nepamirškite jo gerai suplakti. Atidarius rekomenduojama laikyti šaldytuve ir suvartoti per 3 d.